Informații suplimentare
Zahărul de cocos este obţinut din nectarul florilor palmierului de cocos.
În Asia este folosit de câteva mii de ani înlocuind zahărul brun şi pe cel alb. Nectarul dulce este evaporat la temperaturi scăzute până devine un caramel gros, după care este uscat şi măcinat până devine pudră cristalizată. Această metodă traditională asigură păstrarea conţinutului de vitamine şi minerale precum: Vitaminele B1, B2, B3, B6 , vitamina C, Potasiu, Magneziu, Zinc, Fier, şi o mare parte din cele 16 tipuri de aminoacizi.
Spre deosebire de zahărul obișnuit, care este lipsit de nutrienți și nu conține decât calorii, zahărul de cocos conține o serie de micronutrienți foarte valoroși pentru sănătate. În plus, zahărul de cocos are un indice glicemic scăzut, de doar 35, față de 68, cât are zahărul alb rafinat.
Se poate consuma ca îndulcitor, sau poate fi utilizat pentru gătit și pentru coacere. Are un gust plăcut ușor caramelizat.
Atenție! Informațiile și sugestiile prezentate pe acest site au scop informativ și nu pot fi considerate sfaturi medicale. Nici un aliment nu poate aduce singur toate principiile nutritive de care are nevoie organismul, ci doar o alimentație variată și echilibrată!
Citeste mai mult despre zahar de cocos: http://www.herbalsana.ro/blog/33-zahrul-de-cocos-nectarul-dulce-al-sevei-florilor-de-cocos